Language:
Currency:
BGN
  • USD
  • EUR
  • GBP
  • BGN
  • CAD
STENO Publishing House

Shopping Cart

0 items

Английски международни и адмиралтейски морски карти

Английски международни и адмиралтейски морски карти
    Code: MO00042
Autor(s):Милчо Белчев, Златина Няголова
ISBN:954-449-046-9
Edition:първо
Year:1997
Pages:136
Format:170 x 235 mm
Bookbinding:Paperback
Language:български
Price:16.00лв.
Out of stock
Send to friendRate this product
Add to wishlist Compare

В книгата се разглеждат видовете английски адмиралтейски и международни морски карти, тяхната структура и съдържание и работата с корабната колекция от карти. Разкрити са особеностите и изискванията при доставката, съхранението и поддържането на картите на съвременно ниво.
Структурата, текстът и цялостната концепция на изданието са съобразени с установените от международната практика принципи и норми за навигация и подготовка на бъдещите навигатори. В съответствие с терминологичния английски език, обслужващ световното корабоплаване, втекста са посочени удачните български аналози на всички картни термини.
Конкретните примери, приложенията и библиографската справка на изданието правят същността му практически достъпна за самоподготовка на курсантите и студентите от специалност „Корабоводене" във ВУЗ, специалистите от военноморските сили и гражданския флот на Република България и за всички,
които се интересуват от мореплаване.
Глава първа и трета от книгата са написани от Милчо Белчев, а глава втора съвместно със Златина Няголова.
За компетентното и професионално съдействие и помощ изразяваме благодарност на рецензентите. капитаните далечно плаване инж. Александър Първанов и инж. Борислав Борисов.
Авторите

 
 

Shopping Cart

Cart is empty.
Scroll To Top