Език:
Валута:
BGN
  • USD
  • EUR
  • GBP
  • BGN
  • CAD
Издателска къща СТЕНО

Количка

0 артикула

Търговско корабоплаване и мореплаватели

Търговско корабоплаване и мореплаватели

Много добре запазен екземпляр

    Код: AN00047
Автор(и):Божидар Фролошки
ISBN:954-90191-4-4
Издание:първо
Година на издаване:1999
Обем:264 стр.
Формат:145 x 200 мм
Тип корица:мека
Език:български
Цена:8.00 лв.
Няма наличност
Изпрати на приятелОцени продукта
Добави в желани Сравни

Предговор
Изложеното в тази книга е свързано предимно с края на XX век. През месец февруари 1999 година се пристъпи към нейното отпечатване.
Краят на "студената война" даде отражение и върху световния търговски флот, частица от който сме и ние. Високите технически стандарти, отнасящи се до всеки кораб са задължителни и предопределят неговото участие и ефективност в международната търговия чрез воден транспорт. Бъдещето на търговския флот зависи от преустройството в мисленето на операторите. Към техническите проблеми по принцип е задължително да се отнася всичко онова, което е възложено от ООН на Международната морска организация (ИМО). Неговата реализация може да бъде само от професионалисти в съответната инженерна област.
В изложението търпеливо са събрани и подредени предимно достатъчно известни неща. Ето защо има скромна амбиция за достоверност или "истината е някьде там", доколкото е възможно при съвременните условия. Хората, участвали по някакъв начин в събития, до които се докосваме, не се посочват.
Оценки, считани за необходими, ще се дават от читателя и нашите следовници, които от сега можем да помолим за благосклонност.
Тази книга, както и предхождащите я от същия автор, е предназначена добронамерено за морските труженици, готвещите се да влязат в техните редове и за всички, на които е близка морската идея. Тя не е "учебник", а само предоставя факти за размисъл и действие, защото след дълъг път не е необходимо
някой да стигне там, откъдето е тръгнал. При това всички ползвани източници са автентични и налични.
До сега разнообразният син морски цвят не присъствува в българските национални символи, но това не значи, че така ще бъде и в идващия век.
Бележки и препоръки се приемат с благодарност.
Авторът

Вашата поръчка

Количката е празна.
Върни До Горе